Početna Novosti 81 pregleda

Policijske kamere uslikale 3500 prebrzih vozača

POLICIJSKE KAMERE
Vidi galeriju 1/2
Policijske kamere uslikale 3500 prebrzih vozača Policijske kamere uslikale 3500 prebrzih vozača

Novopostavljeni stacionarni radari u kutijama u gradovima Rijeka, Osijek i Zagreb u kratkom radu snimili su čak 3500 vozača u prebrzoj vožnji. Tako je u Rijeci snimljeno 939 prekršaja, u Osijeku 1116, a u Zagrebu 1352 prebrzih vozača, odnosno automobila.

Na hrvatskim cestama i ulicama policija je postavila kutije s kamerama i radarom koje snimaju vozače koji voze iznad dozvoljene brzine. U gradovima Rijeka, Osijek i Zagreb kutije su postavljene na stupovima javne rasvjete, a neke od kutija nalaze se i na autocesti, odnosno obilaznicama oko gradova. Hrvatska policija postavila je u cijeloj Hrvatskoj 30 kutija u kojima se rotira 15 radara/kamera koje će snimati automobile u prekoračenju dozvoljene brzine.

POLICIJSKE KAMERE | Author: Patrik Macek/PIXSELL foto: Patrik Macek/PIXSELL

Napominjemo kako se tolerira 10% brža vožnja, a kazne su od 300 do 15.000 kuna. Kamere bilježe prekoračenja brzine, a vozači kazne dobe na kućne adrese, pa je iznenađenje za njih veliko, jer je to novost u našoj zemlji. Tako su u svom kratkom radu fiksni radari u Hrvatskoj snimili čak 3.500 vozača u prebrzoj vožnji, javlja RTL. U Rijeci je snimljeno 939 prekršaja, u Osijeku 1.116 automobila, a u Zagrebu je bilo 1.352 prebrzih. O fiksnim kamera radarima već smo pisali, a na linku možete pročitati popis novih fiksnih radara s točnim lokacijama na hrvatskim cestama.

Komentari 0

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Autostart.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Autostart.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Klik1

    Poštovani Gospodine Davore Kindy, ne znam što ste po struci niti koji stupanj obrazovanja imate. Ako se već želite baviti novinarstvom i pisanom riječi ne bi bilo loše da ponovite gramatiku iz osnovne škole (deklinacija glagola)... Oni, vozači DOBIJU a ne DOBE kazne.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.