Početna Novosti 72 pregleda

Oldtimeri okupiraju na jednu večer Britanski trg u Zagrebu

IZLOŽBA OLDTIMERA
Vidi galeriju 1/3
Oldtimeri okupiraju na jednu večer Britanski trg u Zagrebu Oldtimeri okupiraju na jednu večer Britanski trg u Zagrebu Oldtimeri okupiraju na jednu večer Britanski trg u Zagrebu

Muzej automobila Ferdinand Budicki u Zagrebu na Britanskom trgu u petak u 20 sati organizira izložbu oldtimer automobila i motocikala

U organizaciji Muzeja automobila Ferdinand Budicki na Britanskom trgu u Zagrebu u petak 17. travnja počinju večeri „Budicki na Britancu“', u okviru kojih će se na prostoru tog zagrebačkog trga svakog petka u večernjim satima održavati  otvorena izložba iz fundusa 'Muzeja automobila Ferdinand Budicki'. Na izložbi će se svakog tjedna izmjenjivati povijesna vozila, artefakti i memorabilije iz povijesti automobilizma. Grad Zagreb podržava ovaj projekt, koji jednom od najljepših zagrebačkih trgova daje nov i autentičan sadržaj, a koji je dugoročna zanimljiva atrakcija za građane, ali i domaće i strane turiste.

IZLOŽBA OLDTIMERA | Author: MAFB foto: MAFB

'U okviru večeri 'Budicki na Britancu' osim izloženih automobila i motorkotača održavat će se i projekcije dokumentarnih filmova i nikad viđenih fotografija iz hrvatske automobilističke povijesti sakupljenih iz privatnih albuma kao i druženje i razgovor svih zainteresiranih sa vlasnicima i stručnjacima za starodobna vozila.

Cilj je kroz zanimljiv pristup i sadržaj djelovati na podizanju svijesti o povijesnom razvoju automobilizma i revitalizaciji kulturnog identiteta Zagreba kroz prve automobiliste - esenciju građanskog društva na početku prošlog stoljeća .

IZLOŽBA OLDTIMERA | Author: MAFB foto: MAFB

Vrijeme je to u kojem su djelovali pojedinci koji su kreirali izgled današnjeg centra grada - od gradnje najznačajnijih građevina do cjelokupnog prometa u Zagrebu, ali i čitavoj Hrvatskoj.

Postav na Britanski trg dolazi iz fundusa Muzeja automobila Ferdinand Budicki, dok su fotografije prikupljene u višegodišnjem istraživanju za potrebe Monografije 'Bešte ljudi – ide auto (Povijest automobilizma u Hrvatskoj u periodu 1898. -1945.) autora Valentina Valjka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.